Marc Erkens

De Vertellingen III: Pink Floyd, anders bekeken…

Het is een traditie geworden, eentje die we zeker in ere willen houden. Ondertussen zitten we aan editie 3... Een gezellige scène-op-scène voorstelling in een relaxte sfeer. De avond begint met Marc Erkens die in zijn enthousiaste en humoristische stijl een artiest/band op zijn manier onder de loep neemt. Daarna vertonen we een film die gerelateerd is aan de besproken artiest/band.

Eén mens, één piano… Meer is er niet nodig om u mee te nemen ‘achter’ de muziek.  Marc Erkens – bekend van het Canvas-programma ‘Culture Club’ of als commentator tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd piano – is de pianist-verteller van dienst. Muziek zit hem in het hoofd, het hart en de vingers, dat hebben we de vorige edities mogen ontdekken.

Bij de vorige vertellingen zijn Joy Division met Ian Curtis en Queen met Freddy Mercury al de revue gepasseerd. Deze keer nemen we Pink Floyd onder de loep. Marc was in zijn tienerjaren een hevige fan van Pink Floyd. Aan de hand van de piano geeft Marc zijn versie weer, het verhaal van de band met een klassieke touch maar o zo herkenbaar. Wij zijn alleszins benieuwd naar de visie van Marc over deze legendarische band...

Film: The Wall

Genre: Drama/muziek
Duur: 95 minuten
Geregisseerd door: Alan Parker
Met o.a. Bob Geldof, James Laurenson en Bob Hoskins

"The Memories... The Madness... The Music... The Movie."

De film vertelt het verhaal van de rockzanger Pink, die alleen nog maar op kan treden met de hulp van drugs. We volgen Pink tijdens zijn jeugd en zijn schooltijd, waarin hij langzaam een muur om zich heen bouwt om zich te beschermen tegen de buitenwereld.

Wanneer

ZA 26/02/2022 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

14 euro

AANRADERS

Volledig programma
Top