ILS LAMBRICHTS, FREDERIQUE RENNUIT EN ANKE VIELFONT

O VER, een expo met een uitwisselingstraject

'O VER'

een expo met uitwisselingstraject

 

Ils Lambrichts, Frédérique Rennuit en Anke Vielfont delen eenzelfde thematiek in hun werk : de broosheid en vergankelijkheid van het bestaan … Hun leitmotiv is heel universeel en nauw gebonden aan het menszijn.

In de loop der jaren kwam hun werk al eens samen voor op  groepstentoonstellingen. Contacten werden gelegd, tot uiteindelijk Frédérique een voorstel lanceerde voor een bijzondere samenwerking.

 

In deze tijden van sociaal isolement gingen de 3 kunstenaars de dialoog aan met elkaar. Hiervoor wisselden ze fragmenten uit van hun werk en deze werden in eigen beeldtaal verwerkt tot nieuwe ontwerpen. De zo ontstane cross-overwerken vormen als het ware een vierde luik op de expo.

 

'O VER' gaat over het leven, over de vergankelijkheid van het bestaan, over wat voorbij is en enkel verderleeft in herinneringen, maar ook over wat in de verte op ons afkomt en we nog als VER beschouwen …

En toch niet zo ver als we soms wel denken...

 

20 maart – 10 april 2022

Casino Beringen

 

Alle dagen open van 14 tot 17 uur, behalve op vrijdag en zaterdag.

 

Toegang is gratis.

20 maart ZOETE ZONDAG

Koffie en gebak in aanwezigheid van de kunstenaars

 

 

Op de finissage van zo 10 april wordt de expo aangevuld met een op maat ontworpen video-installatie van Jimmy Hendrickx,  Isabelle Vandekerkhove en Vicky Van Roy : RI-VER.

Deze video-installatie is een letterlijke interpretatie van O-VER, een dialoog met Ibeyi’s “River” over het zuiveren van levensballast om VER-der te kunnen.

Video-installatie: Jimmy Hendrickx

Concept: Isabelle Vandekerkhove, Vicky Van Roy

Dans: Isabelle Vandekerkhove, Vicky Van Roy

Muziek: Ibeyi “River”

Top