Tour Elentrik

TOUR ELENTRIK BERINGEN

Om kunst meer in het straatbeeld en dichter bij de mensen te brengen, lanceert stad Beringen het kunstproject Tour Elentrik.

Tour Elentrik is een ‘street art’ project, opgestart door Treepack, waarbij 30 saaie, grijze elektriciteitskastjes met een laagje kunst worden omgetoverd tot unieke pareltjes in het Beringse straatbeeld. Elk kastje vertelt een uniek verhaal met als inspiratiebron de naam van de straat waarin het staat. De beschilderde kastjes vormen samen een kleurrijke route doorheen de deelgemeenten van Beringen.

Voor het beschilderen van de kastjes is de stad op zoek naar lokale kunstenaars die willen participeren aan dit project. Ben je een lokale kunstenaar of een lokaal kunstenaarscollectief en wil je ook een kastje opfleuren? Vul dan het inschrijvingsformulier in en motiveer waarom je graag wil meewerken aan het project. De einddatum voor kandidaatstelling is 8 maart.

“Participatieve kunstprojecten die de buurtbewoners betrekken en de sociale cohesie in de buurt versterken, hebben zeker een selectievoordeel. Door het thema ‘straatnamen’ te kiezen willen we dit gemeenschapsgevoel nog versterken, en ook linken leggen met onze lokale geschiedenis”, aldus schepen An Moons.

Op zaterdag 28 maart vindt de creatieve workshop plaats en in het weekend van 13 en 14 juni beschilderen we de kastjes. De officiële opening van Tour Elentrik wordt voorzien eind juni.

Voor meer informatie over Tour Elentrik Beringen kan je contact opnemen met paulien.parren@beringen.be

Top