Cultuur en toerisme slaan de handen in elkaar en zorgen voor een positieve vibe!

vr 24/04/2020

 

Het coronavirus heeft een hele impact op ons leven. Het sociale, culturele en toeristische leven is zo goed als volledig stilgevallen. Daarom bundelen de diensten cultuur en toerisme van de stad Beringen de krachten rond het thema #ccbachterdepc en #ooktoerismedoetmee. We willen op deze manier via social media de mensen toch nog betrekken bij onze werking en laten zien dat het culturele en toeristische leven niet per se stil moet staan.

“Cultuur en toerisme hebben verschillende raakvlakken. De huidige coronacrisis inspireerde ons om deze raakvlakken op een originele manier extra in de verf te zetten. Omdat we de eigen programmatie van het cultuurcentrum hebben moeten schrappen tot eind april en de culturele infrastructuur gesloten is, bedachten we een andere manier om naar buiten te treden. Zo kunnen we laten zien dat cultuur en toerisme ook in tijden van corona verder leven en verbindend werken”, vertelt schepen van cultuur An Moons.

“Ondertussen zijn er al enkele filmpjes verschenen op de facebookpagina’s van zowel cultuur als toerisme. Het zijn niet enkel vormingen, waar we al een tipje van de sluier voor volgend seizoen mee oplichten, maar ook theatermakers en comedians komen aan bod. Gevestigde waarden zoals Bert Gabriëls en Erhan Demirci hebben al toegezegd om samen te werken. Een teken dat ze ook in dit project geloven en creatief willen meedenken om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en als artiest aan de slag te blijven.”, aldus schepen Moons.

“Ook de toeristische sector kreunt onder de corona maatregelen. Zo is het Mijnmuseum, samen met de be-MINE site één van de grootste toeristische trekpleisters van Beringen, al een tijdje gesloten. Op deze manier kunnen we het museum op een virtuele manier tot bij de mensen in de woonkamer brengen”, weet schepen van Toerisme Werner Janssen.

“Buiten het museum zijn er natuurlijk nog toeristische partners in het verhaal. Zo gaan we hoogstwaarschijnlijk ook enkele ambachtelijke bedrijven in de kijker plaatsen. Dit is ook een raakvlak met cultuur want ambachten en cultureel erfgoed gaan hand in hand. Deze week verschijnt er ook een filmpje over korte keten. Oogst van Eden knutselt met producten van lokale ambachtelijke bedrijven heerlijke gerechten in elkaar. Via een video met duidelijke uitleg kan je zelf aan de slag om ook een heerlijk gerecht op je bord te toveren. Heb je zelf veel (h)eerlijke producten bij je thuis maar geen inspiratie om er iets mee te doen? Post de ingrediënten als comment onder de video en dan gaat Oogst van Eden met deze tips aan de slag!” aldus schepen Janssen.

De tips van #ccbachterdepc en #ooktoerismedoetmee vind je elke dinsdag, donderdag en vrijdag terug op zowel de facebookpagina van CC Beringen als toerisme Beringen.

Facebook CC Beringen: https://www.facebook.com/CCBeringen/

Facebook Toerisme Beringen: https://www.facebook.com/toerisme.beringen/

Top