Poëzie & Kunst

Voor de 3keer slaan de stad Beringen, de Beringse bassischolen en de Academie voor Beeldende Kunsten van Heusden-Zolder de handen in elkaar voor het project Poëzie & Kunst. Een samenwerking waarbij de focus ligt op poëzie en de creatieve interpretatie ervan.

Het thema van deze 3e editie is vriendschap. De jeugdboekenmaand, die ieder jaar tijdens de maand maart gevierd wordt, staat dit jaar in het thema 'vrienden voor altijd'.  Want zonder vrienden staan we nergens! De leerlingen van SBS Koersel, VBS Picardschool Stal, De Brug, VBS Westakker en VBS Het Mozaïek kropen in hun pen voor dit project. Dat resulteerde in een selectie van 85 gedichten die als inspiratie diende voor de leerlingen van de academie. Zij gingen aan de slag met de gedichten en zetten deze om in een mooie tekening, prachtig schilderij of fantasierijk kunstwerk.

De resultaten van deze samenwerking kan je bewonderen tijdens de tentoonstelling Poëzie & Kunst. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 24 maart om 13u30 in de galerij van Casino Beringen. Daarna zijn de gedichten en kunstwerken te bezichtigen tijdens de openingsuren van CC Beringen en op zondag 31 maart van 14u00 tot 17u00.

Top