Rode Boom

Cerebro

Vrijdag 1 maart 2019 om 13.30 uur

Doelgroep: 5de en 6de jaar S.O. (ASO, TSO, BSO)
Duur: 70 min.
Max. publiek: 250
Locatie: Casino
Toegang: 4.5 euro
Genre: mentalisme

In Cerebro nodigen Matthieu Villatelle en Kurt Demey ons uit om na te denken over onze overtuigingen en waarop we ons vertrouwen bouwen. Tegelijkertijd ontcijferen ze samen met ons (het publiek) onze gedragingen en gewoontes om een meer intuïtievere manier van leven voor te stellen waardoor onze competenties op verschillende domeinen toenemen.

Er zijn tegenwoordig nieuwe mentale technieken die op verschillende gebieden worden ingezet (zoals in de politiek of de marketing) voor manipulatieve doeleinden. Het leren van deze methoden blijft echter nogal vertrouwelijk terwijl hun effecten spectaculair kunnen zijn. “En als we u nu eens onthullen wat normaal verborgen blijft ?”

Het speciale van Cerebro is dat het mentalisme niet meer in de handen van ‘de mentalist’ op de scène’ blijft. Het zijn de toeschouwers zelf die ermee op een directe manier gaan experimenteren. Deze interactieve voorstelling neemt u mee in een hart van een wervelwind vol met verassende ervaringen die u nieuwe lichamelijke en geestelijke capaciteiten zal laten ontdekken. 

De voorstelling is een soort van inlijving voor de sekte Cerebro, een sekte die in eerste instantie een persoonlijkheidsontwikkeling voorstelt. Tussen de lijnen door voel je de indoctrinatie-technieken van sektes zoals Scientology of de indoctrinatie van IS,… 

Coproducties: la Villette, l’ECAM Kremlin-Bicêtre
Partners: l’Espace Périphérique, l’Hectare Vendôme, le Silo, la Ferme du Buisson, Animakt, Boussy Saint-Antoine, Theater op de Markt 
Concept, spel en scenografie: Matthieu Villatelle/Kurt Demey
Regie en medeschrijver: Kurt Demey
Muziek: Chkrrr
Creatie licht: Yann Struillou 
Techniek: Fabien Gruau

Wanneer

VR 01/03/2019 om 13:30 uur

Prijs

4,5 euro

Downloads

lesmap cerebro
Top