Theater de Toekomst

Romeo en Julia

Donderdag 24 januari 2019 om 13.15 uur

Doelgroep:
5de en 6de jaar S.O. (ASO)
Duur: 85 min.
Max. publiek: 200
Locatie: Casino
Toegang: 4.5 euro
Genre: theater

Romeo & Juliet en Shakespeare, je spreekt ze uit in één adem, ze zijn onafscheidelijk. Het één kan niet zonder de ander, de ander niet zonder het één. Shakespeare schreef met het stuk dan ook de meest onsterfelijke en universele noodlotstragedie ooit. Van 1595 tot op de dag van vandaag weet ze harten te veroveren, te doen stilstaan zelfs. Romeo en Julia heeft dan ook alles in zich wat een topstuk moet hebben: humor, romantiek, geweld, seks en poëzie.

Onze versie is er één met veel respect voor het origineel in een meermaals geprezen eigen vertaling en bewerking. Onze ijzersterke cast met oa. Joren Seldeslachts (Europa in de Herfst, Spitsbroers, Beau Séjour…) als Romeo, Jonas Van Thielen (Vuur, Ten Oorlog…) als oa. Mercutio en Reinhilde Van Driel (Buiten de zone) als oa. de Min, slaat gensters. Samen met de innemende Astrid Annicaert als Julia brengen zij: The Most Excellent and Lamentable Tragedy of Romeo and Juliet from William Shakespeare.

In onze Romeo en Julia geen effecten en geen gedoe maar wel lekker morrelen aan theatercodes, goed wat schmieren, gevaarlijk zàlig poëtisch gaan en spelen, spelen en nog eens spelen dat het zweet en de stukken er vanaf vliegen, pure Shakespeare dus en 90 minuten weergaloos theater!

Spel: Joren Seldeslachts als Romeo en Graaf Capulet, Astrid Annicaert als Julia, Jonas Van Thielen als broeder Lorenzo, Mercutio, Gravin Capulet en de apotheker, Reinhilde Van Driel als de Min, Graaf Paris, Tybalt, Balthazar en Broeder John
Vertaling, regie en scenografie: Dirk De Keyzer

Wanneer

DO 24/01/2019 om 13:15 uur

Prijs

4,5 euro

Downloads

lesmap romeo
Top