Ief Postino

Post

Ief Postino – De postbode die Limburg met Italië verbindt heeft een voorstelling klaar rond brieven als ultiem communicatiemiddel. Over gemis, heimwee en de nood aan traagheid.

In "Post!" komt Ief Postino niet alleen vertellen over ontmoetingen met de briefschrijvers en –ontvangers. Hij staat met zijn publiek ook stil bij hoe we vandaag communiceren en vermengt persoonlijke verhalen in de voorstelling. Aan bod komen Limburg, Italië, post, brieven schrijven, de jaren '60, heimwee, vriendschappen, …

7000 km legde theatermaker Ief Gilis (Circo Ripopolo) af om als Ief Postino brieven te bezorgen van Belgische Italianen aan vrienden of familie in hun geboorteland. Zijn trip doorheen Italië  werd vastgelegd op televisie in een wekelijks item in Iedereen Beroemd op Eén.

Brieven waren eeuwenlang hét communicatiemiddel bij uitstek. Ze waren de smeerolie van menselijke interactie, met uitingen van nieuwe ideeën, verslagen over recente gebeurtenissen, getuigenissen van grote vreugde en diep liefdesverdriet. Onmogelijk te denken dat ze ooit zouden verdwijnen, of niet?  Wie weet neemt u zelf wel de pen ter hand na deze voorstelling !

Ief Postino komt graag vertellen over waarom hij die tocht heeft aangevat en over de ontmoetingen met de schrijvers en ontvangers. Verhalen over vriendschap, relaties, afscheid, heimwee, liefde, … De schrijvers lieten hem binnen in hun leven, gaven vertrouwen en vertelden een warm verhaal. Ief kreeg het voorrecht om de brieven te bezorgen en mocht zo genieten van de verraste gezichten, de ontroering, de blijdschap, de emotie, het ongeloof bij de ontvangers.

Van en met : Ief Gilis & Steven Wouters
Co-producenten : Provincie Limburg dienst PCCE & C-Mine Genk
Coaching : Jo Roets (Laika)

Wanneer

DI 12/03/2019 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

VVK: € 10 / Reductie: € 9 / Ticketweek: € 9,5 / Abo: € 8 / Kassa: € 12

AANRADERS

Volledig programma
Top