Blueberry Hill

Dorpscinema

Dorpscinema

Dorpscinema is een concept waarbij we i.s.m. The Roxy Theatre op verschillende locaties in alle deelgemeenten een kleinschalige, gratis openlucht filmvertoning organiseren. Veelal op idyllische plekjes waarbij er een link is tussen de film en de locatie. Met Dorpscinema willen we de magie rond film nog dichter bij de mensen brengen en de Vlaamse film, debuterende Vlaamse regisseurs en wereldcinema in de kijker zetten. Net zoals The Roxy proberen we ook altijd 'dat ietsje meer' te brengen. Zo trachten we voor/na elke vertoonde film een gast uit te nodigen voor een inleiding of een Q&A na de film.

Timing

19.30 uur: deuren open voor publiek
20.15 uur: Inleiding (o.v.)
20.45 uur: Start film met pauze
23.00 uur: einde

Praktisch + locatie

Voor elke locatie hebben we een gepaste film gekozen. Voor deze film trekken we naar Korspel, meerbepaald naar de speelplaats van het oude gedeelte van SBS De Hoeksteen in Korspel. Een eerbetoon aan Robbe De Hert die ongeveer een jaar geleden gestorven is...

(O.v. geldende maatregelen)
Gelieve goed op tijd aanwezig te zijn en rekening te houden met de instructies van de medewerkers. Gezien de omstandigheden blijft een mondmasker verplicht tot je begeleid bent aan je tafel of als je je verplaatst op het terrein. Eens je plaatsen zijn toegewezen en je knus zit mag en kan je het mondmasker afnemen. Als de film en eventuele nabespreking gedaan is, vragen we je vriendelijk het terrein te verlaten.
Er zijn geen tickets ter plaatse verkrijgbaar en moeten op voorhand gereserveerd worden.
Hou er rekening mee dat de filmvertoning eventueel geannuleerd wordt indien de huidige COVID-maatregelen wijzigen en indien de weersomstandigheden het niet toelaten om buiten een film te vertonen. Tickethouders worden bij een annulatie persoonlijk op de hoogte gebracht.

Film: Blueberry Hill

Genre: Drama
Duur: 95 minuten
Geregisseerd door: Robbe De Hert
Met o.a. Michael Pas, Babette van Veen en Hilde Heijnen

Antwerpen in de jaren vijftig. Robin de Hert groeit op in een bekrompen katholiek milieu; enerzijds is er zijn autoritaire vader en de sadistische secretaris van de katholieke technische jongensschool, anderzijds zijn er de 'Grieten' en de lerares Frans, met wie Robin door een geheimpje een goede band krijgt. Als de secretaris achter dit geheimpje komt, heeft het grote gevolgen voor zowel de lerares als de leerlingen...

Wanneer

VR 10/09/2021 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

AANRADERS

Volledig programma
Top