Tine Embrechts, William Boeva, Peter Thyssen, Bert Verbeke

Perpetuum Mobile

Onze ticketverkoop verloopt, gezien de omstandigheden, dit jaar iets anders als we normaal gewend zijn. Omdat we niet kunnen voorspellen wat de toekomst op COVID-vlak gaat brengen zetten we nog niet elke voorstelling in verkoop. Meer info vind je hier.

Humor is zelden om te lachen en de tijd blijkt een wispelturige teef.

Een perpetuum mobile is een denkbeeldig apparaat dat uit zichzelf beweegt en uit zichzelf energie opwekt. Oftewel, de ijdele, naïeve hoop van elk gezelschap.

 Vijf jaar na het uit elkaar klappen van Vlaanderens meest succesvolle cabaretgezelschap besluiten Gunter (Peter Thyssen), Kaat (Tine Embrechts) en Tom (Bert Verbeke) weer samen te komen om hun gezelschap nieuw leven in te blazen na de dood van het vierde lid, Quinten (William Boeva).

 Maar is er nog genoeg gemeenschappelijke grond om iets nieuws op te bouwen? Zijn de wonden die in het verleden geslagen zijn niet te diep om te helen? Kan een groep ooit hetzelfde blijven als het individu verandert? En zijn we feitelijk ooit écht in staat om te vergeven?

 

“Perpetuum Mobile” is een tragikomisch verhaal in vijf bedrijven dat gaat over het faillissement van ambitie, faam, vriendschap en goede bedoelingen.

 Elk bedrijf gaat vijf jaar terug in de tijd. Steeds dieper naar de kern. De kern van het probleem. Het zaadje van het faillissement. En boven alles is het toneelstuk een waarschuwing. Een waarschuwing over de potentieel desastreuze gevolgen van glazen tafels.

 

“Perpetuum Mobile” is een toneelstuk van Jef Hoogmartens, die nadat hij in de tv-reeks “Amateurs” de liefhebbers in de spotlights plaatste, … ditmaal professionals onder de loep neemt.

 

Met:

Tine Embrechts
William Boeva
Peter Thyssen
Bert Verbeke
Jef Hoogmartens – tekst & regie

Katapult i.s.m. CC Beringen

Wanneer

VR 19/03/2021 om 20:15 uur - Wachtlijst

Prijs

RED € 16 / VVK € 17

AANRADERS

Volledig programma
Top