Arsenaal & Het Kwartier/Freek Mariën - GEANNULEERD

Eén of andere Rus

“Eén of andere Rus” is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov.

Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.

 In “Eén of andere Rus” trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Freek Mariën (schrijver/regisseur van Het Kwartier, winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015) verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor “Eén of andere Rus” regisseert hij een straffe cast: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande.. Samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS & Het Kwartier/Freek Mariën

met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

coproductie: Perpodium

met steun van Literatuur Vlaanderen

met dank aan KAAP en d e t h e a t e r m a k e r

Wanneer

ZA 27/02/2021 om 20:15 uur - Afgelast

Prijs

RED € 13,50 / VVK € 15

Afgelast

AANRADERS

Volledig programma
Top