RASA

Verbinding

Enkel open na afspraak op weekdagen.

 

Zijn mensen ook natuur?
Kan een bos de mens genezen?
Hebben we verschillen nodig?
Is het erg als spinnen uitsterven?
Hebben olifanten vlinders nodig?
Is een druppel een zee?
Kunnen vliegjes de wereld vervuilen?

 

Door ons huidige leven zijn we uit het oog verloren dat de natuur deel is van ons en dat wij deel zijn van de natuur. In de natuur heeft alles een onderlinge samenhang en wij op onze beurt zijn verbonden met alles wat leeft.

VERBINDING vertrekt vanuit een holistische benadering en toont kunst en ideeën van kunstenaars, filosofen en wetenschappers over aarde en natuur.

VERBINDING wil kinderen inspireren en aanwakkeren om hun relatie met de natuur te herstellen. Al spelend worden zij aangemoedigd om nieuwe mogelijkheden te ontdekken die hen anders laten omgaan met onze unieke planeet.

VERBINDING bestaat uit één wonderkamer, twee creatie-eilanden en zeven tafels waarop kunstwerken, video’s, objecten en vragen aanzetten tot reflectie over de natuur. Elke tafel heeft een specifieke focus en zet aan tot kunstzinnig leren en creëren.

Deelnemende kunstenaars zijn onder andere Annemarie Maes, Daniel Steegmann, Koen Vanmechelen, Stefaan van Biesen, Tinka Pittoors, Shaakira Jassat, Otobong Nkanga, Lizan Freijsen, Angnieska Lipka, Thijs Van der Linden, Ledelle Moe, Jalila Essaïdi.

Voor groepen wordt de tentoonstelling begeleid door professionele RASA-gidsen. Zij zijn artistiek geschoold en bedreven in ervaringsgericht samenwerken met de kinderen. (Kostprijs 2 euro / deelnemer)

 

AANRADERS

Volledig programma
Top