Radio Cachot

Justine

Onze ticketverkoop verloopt, gezien de omstandigheden, dit jaar iets anders als we normaal gewend zijn. Omdat we niet kunnen voorspellen wat de toekomst op COVID-vlak gaat brengen zetten we nog niet elke voorstelling in verkoop. Meer info vind je hier.

Justine is verpleegster, in het gevang. Geen oude mensen verschonen, kindjes een pleister op de vinger plakken. Neen, zij geeft eerste hulp aan moordenaars, dieven en verkrachters.

Aspirine bij hoofdpijn. Methadon voor de verslaafden en houvast voor de verdwaalden.

 Justine is de moeder van velen, het maakt haar kwetsbaar en geliefd. Ook zo voor Fred. Toen hij binnen ging, was zij de eerste die hij leerde kennen. Door de jaren heen kregen ze een vertrouwensrelatie… maar zoals alles is dat ook tijdelijk en verlaat hij de gevangenis in 2007. Hij hoort niets meer van Justine tot hij 11 jaar later de krant openslaat….

Fred Klee en Jolijn Antonissen reconstrueren samen met de muzikanten, aan de hand van dit verhaal, de rol van de vrouwelijke hulpverlener en hoe ieder zich staande houdt in de gevangenis tussen de mannen wier vrijheid werd ontnomen, en daarmee ook de moederliefde, affectie en lust.

 Justine is het verhaal over alle vrouwelijke hulpverleners, verpleegsters, cipiers, hulpverleners en administratie. Hoe zij een noodzakelijke rol vervullen in een gevangenis, maar daardoor ook erg kwetsbaar worden voor de vele hopeloze, verloren, verdwaalde of vertroebelde zielen die gevangenissen bevolken. Maar ook hoe je als hulpverlener geconfronteerd wordt met een machtspositie, die een verantwoordelijkheid met zich meebrengt die bij momenten tegen het instinct ingaat. Vrouwe Justitia aan het werk.

 

Met:

Fred Klee: Zang, gitaar en verteller

Jolijn Antonissen: Zang en rol Justine

Jan Ieven: Bas

Alano Gruarin: Piano en zang

Arnout Hellofs: Drums en zang

 

Coproductie: De Rode Antraciet vzw, CC Adelberg, GC De Wildeman

 

Wanneer

ZA 13/02/2021 om 20:15 uur - Wachtlijst

Prijs

RED € 11 / VVK € 12

AANRADERS

Volledig programma
Top