Stefan Dixon, Wigbert, Neeka - GEANNULEERD

In concert

NEEKA
Neeka is het alias van singer-songwriter Ilse Goovaerts. Ze maakt gelaagde popmuziek geworteld in de Amerikaanse folk- en rootsmuziek. Vocaal wordt ze vergeleken met Joni Mitchell, Shawn Colvin en Ricky Lee Jones. Muzikaal is ze verwant met artiesten als Tim Buckley en Richard Thompson.

Neeka schrijft en arrangeert het gros van haar muziek zelf, maar laat graag de ruimte aan de muzikanten met wie ze samenwerkt om het arrangement mee vorm te geven.  In het voorjaar van 2018 neemt Neeka voor het eerst een Nederlandstalig album op “Meisje, meisje”: nieuwe songs gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan, puur en ontwapenend eerlijk. De singer-songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker.

WIGBERT

Wigbert viert z’n dertig jaar carrière met een solotour: “Wij Twee”, eveneens de titel van zijn zesde soloplaat en alweer een juweel. Zijn stem is, gepokt-gemazeld-nog warmer geworden, maar belangrijker: hij beschikt over datgene waar elke muzikant naar op zoek is: een eigen stijl. Die houdt het midden tussen pure pop, blues in de beste New-Orleans traditie en zwierige funk. 

Ja, natuurlijk kent u zijn “Ebbenhout Blues”, het was zijn grootste hit. Maar luister naar “Johanna/Joey”, “Een Echte Man”, “Huilen Naar De Maan” en nieuwe classics als “Altijd Beter”, “Kan Niet” en “Wij Twee” en je hebt meteen één van de mooiste Best Of’s die je je in het Nederlands taalgebied kan dromen. Eén man - plus zijn favoriete gitaren – zingt en vertelt over zijn muziek, de verhalen achter de songs, zijn indrukken en passies, in een dialoog met het publiek. Veel authentieker wordt rootsmuziek in het Nederlands niet gemaakt.

STEFAN DIXON

Stefan Dixon maakt een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad naar Brussel en brengt een mix van Afrikaanse classics en Vlaamse klassiekers. In zijn reeds 14-jarige connectie met Vlaanderen leerde hij tal van artiesten en hun repertoire kennen. Voor dit singer-songwriterconcert kiest hij zijn meest geliefde nummers uit om ze te vertalen in zijn moedertaal met een verrassend resultaat. Superbekende Vlaamse hits in het Zuid-Afrikaans in combinatie met de nummers die hem muzikaal vormden in Zuid-Afrika.

Wanneer

ZA 06/02/2021 om 20:15 uur - Afgelast

Prijs

RED € 9 / VVK € 10

Afgelast

AANRADERS

Volledig programma
Top